Chiazaad

Chiazaad

Dat zo’n klein zwart bolletje, zo goed voor je kan zijn. Chiazaad bevat Omega 3, calcium, magnesium, selenium, ijzer, kalium en eiwitten. Het is dus goed voor je botten, je spieren, je hart en je bloedsuikerspiegel. Het wordt niet voor niets een superfood genoemd.

Waar komt Chiazaad vandaan?

Chiazaad is afkomstig van de Chiaplant en is familie van de muntplant. Het werd al gebruikt in gerechten door de Inca’s en de Maya’s. Het geeft veel energie aan je lichaam. Daarnaast is chiazaad ook een vezel en daarmee een vriend van je darmen. Het geeft ook een vol gevoel, waardoor je minder eet. Door de trage verwerking in de maag en darmen, helpt het bij verminderen van de aanmaak van insuline.

Hoe chiazaad het beste eten?

Je kunt Chiazaad zo eten, dan helpen de vezels bij een goede stoelgang. Sommige mensen kunnen dit als wat zwaar ervaren, dus een combinatie met een glas water kan dan goed zijn. Je kunt Chiazaad ook oplossen in water, dan komt er een beetje een geleiachtige laag om de zaadjes. Het is dan een goede combinatie met wat kwark of yoghurt.

Zelf vind ik de combinatie met Kokosmelk erg lekker. Schep 2 eetlepels chiazaad in een kom en voeg hier een pakje kokosmelk aan toe. Een uur laten staan en af en toe even omroeren. Je merkt dat je een compacte massa krijgt. Verdeel dit mengsel over 4 kommetjes (het vult namelijk). Voeg hier gepureerde verse aardbeien, blauwe bessen of mango aan toe. Een beetje pure chocolade snippers er over en klaar is je ontbijt of je toetje.