Top 11 gezonde recepten voor op de Camping

Top 11 gezonde recepten voor op de Camping

Het is zomer en we gaan allemaal op pad. Wellicht ga je ene weekend met de camper op stap. Heb je een tent of caravan of huur je een stacaravan op de camping. Heerlijk naar buiten en genieten van de omgeving. Toch wil je ook tijdens de vakantie letten op wat je eten. Je wilt immers geleidelijk aan naar een gezonder gewicht.

Hier vind je 11 gezonde recepten die eenvoudig te maken zijn als je kampeert:

  1. Een gezond begin van de dag met kokosmelk, chiazaad en fruit
    Dit ontbijt bereid je voor een deel al de avond van tevoren. Niet schrikken dit is niet veel werk.
    Neem een kom en giet hier een blik of pak Kokosmelk (200ml) in. Voeg hier twee eetlepels Chiazaad aan toe en laat het Chiazaad gedurende de nacht weken.
    De volgende ochtend is alle kokosmelk opgenomen door het Chiazaad. Pureer met een vork zacht fruit en mix dit door het kokosmelk mengsel heen. Denk hierbij aan aardbeien, frambozen of banaan. Verdeel het ontbijt over een paar schaaltjes en je hebt een gezond begin van je dag.
  2. Voor de ochtend, de middag of voor de kleine eters – bananenpannekoeken
    Het klassieke bananenpannekoeken recept: pureer met een vork 3 bananen, voeg hier 2 eieren aan toe en een beetje kaneel. Vervolgens doe je er 50 ml melk en 100 gram amandelmeel bij. Goed roeren. Verwarm een koekenpan met wat olijfolie en maak met een juslepel vol beslag kleine pannenkoeken in de pan. Lekker om samen met fruit te eten.
  3. Voor de lunch hüttenkäse
    Op de camping heb je 9 van de 10 keer geen oven, dus dan moet je creatief zijn. En wel met een koekenpan. Meng in een kom 200 gram hüttenkäse met een beetje peper, 2 eieren en geraspte kaas. Goed mengen. Verwarm de koekenpan op laag-midden vuur met olijfolie en doe de helft van het mengsel in de pan. Het garen gaat langzaam, dus let goed op en keer de hüttenkäse omelet op tijd. Lekker voor het ontbijt en de lunch.
  4. Lekkere Oosterse soep met kipfilet in de hoofdrol
    Heb je trek in een maaltijd soep maar dan net even iets anders, dan is dit een recept voor jou. Kook voor iedereen een ei (8 minuten). In een soeppan doe je een beetje olijfolie, een fijn gesneden teen knoflook en een stukje fijngesneden gember. Verwarm dit alles terwijl je goed roert in de pan, max 5 minuten. Voeg vervolgens 1 liter water toe aan de pan en een kippenbouillonblokje. Breng het aan de kook.
    Snij ondertussen de kipfilet, 100 gram per persoon, in grote stukken. Zodra het water kookt doe je de kipfilet in de pan. Snij de champignons in dunne plakken. Controleer na 10 minuten of de kipfilet gaar is. Dit doe je door een stuk kipfilet uit de soep te halen en op een snijplank met mes en vork uit elkaar te trekken. Is de kip gaar dan doe je deze handeling voor elk stuk kipfilet en je doet de kipfilet terug in de pan. Samen met de champignons.
    Doe in elke soepbord een half gekookt ei, wat tauge en de soep. Mocht je van pittig houden, doe er dan wat sambal bij.
  5. De BBQ doet goede zaken
    Vandaag gaan we voor een stuk vlees of vis op de BBQ. Leg hier ook wat halve paprika’s op. En voor extra groente nog wat plakken courgette ingesmeerd met paprikapoeder en wat olijfolie en tomaatjes. Combineer dit met een groensalade en een stuk stokbrood. Eenvoudig en lekker.
  6. Eenpansgerecht met stokbrood
    Kies voor 100 gram rundergehakt per persoon en meng dit met peper, zout, 1 ei, paprikapoeder en fijngesneden peterselie. Rol hier mooie soepballetjes van. Doe wat olijfolie in een diepe pan en bak de gehaktballetjes mooi bruin en gaar. Doe er vervolgens een blik tomatenstukjes bij en laat het sudderen. Eet hier een groene salade en stokbrood bij.
  7. Een groene salade met gegrilde kipfilet
    Meng in een blender of met een vork twee gekookte eieren, peper, zout, een avocado tot een mooi zacht licht groen mengsel. Gril per persoon een kipfilet op de BBQ of in een pan. Smeer de kipfilet in met een beetje paprikapoeder. Maak per persoon een bord op met sla, een stuk kipfilet, tomaat en een paar lepels avocadomengsel. Lekker voor de lunch.
  8. De basis omelet
    Een omelet maak je in een koekenpan. Per persoon meng je 2 eieren met wat ringetjes lente-ui, peper, blokjes tomaat, blokjes ham en stukjes paprika. Doe dit mengsel in de warme koekenpan en laat het 5 minuten met de deksel op de man op midden vuur gaar worden. Even omdraaien om te zorgen dat de omelet gaar is en smullen maar.
  9. De spinazie-omelet
    Ook voor deze omelet heb je een koekenpan en 2 eieren per persoon nodig. Meng de eieren met een snufje gemalen komijn en fijn gesneden verse munt (of uit een potje). Voeg hier een handje diepvriesspinazie bij. Goed meng en dan in de warme pan op midden vuur gaar laten worden. Vergeet niet de omelet om te draaien. Als de omelet gaar is dan is dit heerlijk te combineren met fetakaas en saranoham.
  10. Courgettesoep
    Doe 1 liter water in een pan met een groentebouillonblokje en breng dit aan de kook. Voeg hier twee in blokjes gesneden aardappelen en twee in blokjes gesneden courgette aan toe. Alles gaar laten worden. Leg voor het opdienen in elk bord een of twee plakken brie en uitgebakken spekjes.
  11. Alles-in-blokjes-salade
    Deze heerlijke zomerse salade is de perfecte afsluiting van een mooie warme dag. Snij een kwart watermeloen in blokjes, breek fetakaas in stukjes, snij een komkommer in blokjes, snij wat munt in reepjes en voeg dit allemaal bij elkaar in een kom. Verdeel hier wat geroosterde pijnboompitten over en wat uitgebakken spekjes. Ook prima te combineren met een tonijnsteak of kipsaté.

Mocht je interesse hebben in nog meer recepten, klik dan op deze link.

Eetsmakelijk en een mooie zomer!



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *