In kleine stappen naar een beter gewicht – Week 8

In kleine stappen naar een beter gewicht – Week 8

Gefeliciteerd – je bent aangekomen in Week 8. Weet je nog dat je begon op dag 1? De dag waarop je bent begonnen met een glas water met een beetje kaneel. Dit was de start van jouw reis om in kleine stappen naar een beter gewicht te gaan.

Deze kleine stappen zijn belangrijk, want alleen dan heb je een blijvend resultaat en alleen dan lukt het om je oude levensritme te vervangen door een nieuwer gezonder ritme. Een ritme dat is gebaseerd op andere voeding en meer water, meer rust in je hoofd en gerichter bewegen.

Mocht je na acht weken denken, ik wil nog even verder gaan met werken aan een beter gewicht, dan heb ik nog een paar tips voor je:

  • Natuurlijk zijn de tips die je afgelopen weken hebt gevolgd allemaal belangrijk, dus hou deze tips ook zeker vol. Vooral het drinken van voldoende water, minder zoutgebruik, dagelijks bewegen en dagelijks een moment rust om te mediteren raad ik zeker aan.
  • Heb je toch behoefte aan een frietje, een boterham of een stukje pizza? Hou er dan rekening mee dat dit voor je lichaam zware koolhydraten zijn. Je hebt acht weken lang je lichaam rust gegeven en koolhydraten eten, betekent veel suikers eten. Je lichaam kan hierop reageren doordat je je erg moe kunt gaan voelen.
    Heel veel water drinken is belangrijk. Nog belangrijker is het om de inname van koolhydraten maar op 1 dag van de week te doen. Geef jezelf een Smokkeldag, maar dan ook maar 1 dag in de week. Je zult merken dat smaken intenser zijn na 8 weken, en dat suiker veel eerder voor verzadiging zorgt. Het is dan ook echt belangrijk om niet meer dan 1 dag in de week te smokkelen. Je wilt geen gewenning, lees verslaving, aan suiker meer.
  • Heb je toch behoefte aan een beloning voor jezelf, zoek deze dan in het eten van extra fruit. Inderdaad in fruit zitten ook suikers, maar dit zijn fruitsuikers. Dat is altijd beter dan geraffineerde suikers die toegevoegd zijn aan producten. Maak van gepureerde vruchten waterijsjes bijvoorbeeld. Of maak ijsblokjes met vruchten er in, erg lekker in je waterfles. Of drink water met fruit of groente, zoals citroensap, stukjes gember of stukjes komkommer.
  • Soms kan je zo bezig zijn met wat je wel mag eten en vooral wat je niet mag eten, dat je hele dag om eten lijkt te draaien. Je wilt niet de hele dag met eten bezig zijn. Het is dus goed om jezelf af te leiden. Dit kan je doen door te bewegen of door iets leuks te gaan doen. Het kan ook leuk zijn om eens naar je gewoontes te kijken om te zien of je je hersenen kunt uitdagen. Lees hier over Onder het kopje Mindset.
  • Sla geen maaltijden over. Je lichaam heeft energie nodig om te kunnen functioneren. Je moet voldoende voedingstoffen binnen krijgen. Zodra je een maaltijd overslaat gaan je lichaam in overlevingsmodus en ga je vet opslaan. Zorg dat je lichaam er op kan rekenen dat er drie keer per dag een maaltijd komt.

Tot slot, geloof in jezelf en in jouw doelen. Het zijn niet voor niets jouw doelen. Laat je niet afleiden door wat anderen denken, want dit gaat om jou en alleen jij kunt ervoor zorgen dat dit een succes wordt. Dat heb je de afgelopen weken al laten zien. Hou vol en geniet van het leven!

Heb je interesse in nog meer recepten en tips, gebruik deze link.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *